Blandet Serie, 4 øre, B arket, nederste række pos. 98 ?

Besvar
Brugeravatar
Svend Wæver
Indlæg: 19
Tilmeldt: man okt 31, 2016 4:37 pm
Geografisk sted: Löderup

Blandet Serie, 4 øre, B arket, nederste række pos. 98 ?

Indlæg af Svend Wæver » lør feb 02, 2008 1:00 am

Jeg har puslet med vedlagte mærke nogen tid og er nået frem til at det kan være position 98. Jeg baserer mig på takningen (KII) og på at vandmærket er placeret lidt til venstre for midten. Er det rette position så er der i dette mærke rigeligt af fejl at fremhæve både i rammen og ovalen. Men hvor mange af dem er konstante? Ligger nogen af jer der læser dette inde med denne position?

mvh
Svend

4ore12_098-sw
4ore12_098-sw
4ore12_098-sw.JPG (72.4 KiB) Vist 546 gange


=======================================================================================================

Hej Svend,

fra den blandede serie, takning KII ?! Die Marke erinnert mich eher an 4ø25, ist aber noch später gedruckt - die Zähnung ist eine KIII !
Also 4ø47 oder 4ø48... Anbei findest Du ein scan mit meiner 4ø12 B98.

Mange hilsener! Bernd

4ore12_B98-bs
4ore12_B98-bs
4ore12_B98-bs.jpg (142.8 KiB) Vist 546 gange


=======================================================================================================

Hej Svend!

Du får et svirp på hjemmesiden med opfordring til at komme til tofarvet seminar og overvære takningssessionen. Jeg vender tilbage omkr. Pladningen fra hjemmecomputeren. - Michael=====================================================================================================

Hej Svend!

Som Bernd skriver har du overset KIII-takningen (Lasse bind 1 s. 160, da du ikke når frem til foredraget Antvorskov). Den findes i hgr. 4 KUN på 4ø 48 og 8ø 53, samt et lille eftertakket oplag af 4ø47og 8ø52. Dit mærke er således klart 4ø48 med 4X-agtige kendetegn, som dog kan drille. Der er ikke stor forskel på 4ø48 B97 og B98, men dit mærke udviser rammefejlen i grenornamet NNV, som angivet i Lasses bog og i kloge mænds artikler fra urtiden (ingen nævnt, ingen glemt). Mht 4ø tr. 12 har den en smuk vag efterklang af den Preussiskblå (koboltblå) ovalfarve i tr. 10-11 om afløser den ultramarine ovalfarve. Desuden er tryket mindre olieret og tørt, se Bernds skanning.

-Michael=====================================================================================================

Hej Michael og alle jer andre.

Tak for bistanden. Det viser hvor svært det er at arbejde på afstand og sporadisk med de tofarvede. Øjet svigtede. Gerne sprang jeg på en flyver, men desværre. Dels får jeg officielt besøg fra DK om en uge og det skal jo forberedes, dels springer man i "udviklingslandet" Cypern ikke blot på en flyver samme eller næsten samme dag. Der er udsolgt og det skyldes for få pladser på de udadgående fly uden for turist sæsonen. Jeg befinder mig bogstavelig talt i udkanten af Europa.

Bedre held havde jeg med 51. tryk. Ramte kun en position ved siden af. Jeg har en del mærker fra det tryk, desværre kun få par, og vil forsøge at plade dem når der er tid til det. Spændende med de mange nye oplysninger du har Michael. Nærmer artiklen sig?

Jeg ønsker jer et rigtig hyggeligt og opbyggeligt seminar og vedlægger mit bidrag til "mit seneste gode tofarvede fund". Berndt har "gættet" rigtigt, så han må ikke være med i første omgang.

Bedste hilsener
Svend=====================================================================================================

Nedenfor ses Svends tofarvede fund, så er det bare og gætte hvad det er.
Jeg afslører nok ikke meget ved at sige det er et 12 cents DVI mærke.

God fornøjelse Lars V. Hansen

12c-ukendt-sw
12c-ukendt-sw
12c-ukendt-sw.jpg (24.15 KiB) Vist 546 gange


=====================================================================================================

Kære Svend
Jeg har ikke nogen som helst forstand på DVI, men jeg vil benytte mit privilegie som tovholder af siden og komme med det første bud:

Jeg synes det ligner en tyk ramme, med ret ramme. Basis af ornamenterne i nv og ved "5-tallet" er meget kraftige mens sidegrenene er ret tynde. Rammen synes meget kraftig. Tyk ret ramme findes 2 steder i 12C1 nemlig pos 60 og 95. Position 60 har en lille plet i NV fjeren, hvilket jeg synes kan anes. Altså 12c1 pos 60. Et ualmindeligt lækkert mærke.

Håber andre vil byde ind, så kan Svend afsløre identiteten om et par dage.

Lars V. Hansen 03.01.2008=====================================================================================================

Vedrørende 12c

Det se ud som 12c1 pos 60

Tyk ret ramme og at den har om3 (afskåret spids på det store 2-tal)

Meget pænt mærke

Hilsen

Tom Lauridsen=====================================================================================================

Gættemærket er nu endelig kommet i havn. Jeg har skannet det og er overbevist om at det er 12 cent 1. tryk pos. 60 med tyk ramme og OM.3. Alle de der gættede på den position skal derfor have stor ros og jeg vedhæfter et bedre nu hjemmelavet skan end det du fik sidst. Jeg har fulgt opskriften: først skannes i tif og derefter kan man omsætte billedet til jpg-format. Ved første lejlighed skal mærket i et lunt bad og takkerne øverst rettes ud. De sidder nemlig ombukkede bag på.

Bedste hilsener

Svend

12cent1__060-2
12cent1__060-2
12cent1__060-2.jpg (104.55 KiB) Vist 546 gange

Besvar

Tilbage til "4 øre"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster