TOFdata i version 7.05

Besvar
Lasse Nielsen
Indlæg: 56
Tilmeldt: fre jan 13, 2017 3:49 pm

TOFdata i version 7.05

Indlæg af Lasse Nielsen » tors jun 01, 2017 11:22 pm

Den nye version 7.05 er opdateret med diverse data, som er fremkommet det seneste halvår.

I foregående version var der medtaget ”motorveje”. Det er nu muligt på søgesiden (F3) at lade disse indgå i en søgning, (naturligvis kun i de tryk, hvor motorveje optræder). Skriv J for med motorvej, N for uden motorvej og . (punktum) for at fjerne J/N.

I skemaer, hvor der ikke direkte er skrevet ”motorvej”, har jeg fundet det praktisk at synliggøre motorveje ved at ændre punktummet mellem serienummer og løbenummer til et kolon. Den øverste prik i kolonet skal dog opfattes som en markering. Hvis der eksempelvis står 5:42 er navnet på ovalen således fortsat 5.42, men den er markeret som værende en motorvej.

Som adviseret ved frigivelsen af foregående version, er der nu en del rettelser og tilføjelser til motorvejene, og yderligere må forventes fremover (Især for 4 ørene).

Bernd Steins motorveje i 1. ovalserie af 8 øre er naturligvis også med nu, (for tryk 4-10 dog kun motorveje, som kan genkendes på andre ovalfejl i tryk 3).

Læs i øvrigt den nu reviderede tekst om motorveje i Informationen (F1).

Installation: Som med de foregående versioner, skal de to filer TOF705.EXE og TOF705.DAT overføres til skrivebordet, hvorefter programmet startes ved dobbeltklik på TOF705.EXE. Eventuelt kan man derefter fjerne gamle Tofdata filer. (Dette er ikke en nødvendighed). Hvis man ikke allerede er fortrolig med programmet, anbefales det, at man efter start af programmet, som det første, trykker på F1 og læser informationen.

NB. Ny nummerering af 4 øre ovalserie 11 og 8 øre ovalserie 5. Efter at bøgerne udkom, er der i NFT og på hjemmesiden fremkommet et antal yderligere ovalfejl. Da disse var nummereret, medtog jeg dem i første omgang i Tofdata. Siden har jeg måttet lade omkring 1/3 af disse ovalfejl udgå, da jeg ikke har kunnet verificere dem, og idet dette havde medført urimeligt mange huller i numrene, er ovalfejlene fra 4 øre OF.11.89 og op, og fra 8 øre OF.5.80 og op, nu omnummereret i Tofdata. En tabel over omnummereringerne er vist til sidst i informationen (F1).

PS. Funktionstasterne F1-F12 bruges meget i programmet. På mange nyere bærbare computere skal man trykke samtidigt på både en ”Fn”-tast og på funktionstasten, hvilket kan være ret irriterende. Dette kan ændres ved, at man i computerens BIOS ændrer ”Hotkey mode” (eller noget lignende) fra Enablet til Disablet. Derved ombyttes virkningen af tasterne i øverste række. (Hvordan man får adgang til BIOS afhænger af computermodellen, søg hjælp hertil).

God fornøjelse med programmet.

Lasse Nielsen

Kurt Sørensen
Indlæg: 219
Tilmeldt: søn okt 30, 2016 8:49 pm
Geografisk sted: Silkeborg

OF nummereringer

Indlæg af Kurt Sørensen » lør jun 03, 2017 11:34 am

Hej Lasse

Jeg havde nu foretrukket "urimeligt mange huller i numrene", fremfor at jeg nu skal bruge pinsen og måske den halve grundlovsdag på, at finde og rette ovalnumre, dels i mine edb-programmer og bunker af notater - der også skal findes frem, men så sandelig også i mine sirligt skrevne tekster på de små vignetter der sidder ved hvert mærke. :oops:

Omnummereringer burde forbydes ved lov, for når jeg ad åre studerer "gammelt" litteratur, skal jeg huske, at jeg skal huske på om det jeg læser i, er fra før eller efter omnummereringen, hvilket jeg skal hilse og sige, altså ikke bliver lettere med alderen. :roll:
De bedste hilsner og god pinse - trods alt. :D

Kurt Sørensen

Finn Bønnelycke
Indlæg: 319
Tilmeldt: lør dec 03, 2016 9:28 pm

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af Finn Bønnelycke » lør jun 03, 2017 11:54 pm

Hej Lasse

Jeg tilslutter mig Kurt's udtrykte ubehag ved denne form for ændringer, jeg har også temmelig mange mærker der nu står til om nummerering. Det bliver nok værst for pladningerne, hvor RF of OF er skrevet under mærkerne. :roll:
Jeg håber ikke der kommer flere, store ændringer, i de andre værdier / serier.
Der er nu godt du har skrevet en liste over ændringerne i intro. :)

Men man er vel et skarn at man klager, når man tænker på det kæmpearbejde der ligger bag. :)

God pinse også fra mig.

Hilsen Finn

Lasse Nielsen
Indlæg: 56
Tilmeldt: fre jan 13, 2017 3:49 pm

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af Lasse Nielsen » man jun 05, 2017 3:38 pm

Hej Kurt og Finn

Tofdata påbegyndte jeg for godt 10 år siden, fordi jeg selv havde behov for noget sådanne. På et tidspunkt tænkte jeg, at andre måske kunne have gavn af programmet, og i stedet for at holde det for mig selv, lagde jeg det ud på hjemmesiden til fri afbenyttelse, Men jeg har ingen interesse i, om andre bruger det eller ej. Programmet er 100% min idé og mit arbejde, ingen andre ”tofarvede” har været involveret.

Programmet er primært til eget brug. og finder jeg det hensigtsmæssigt at ændre på noget, så gør jeg det naturligvis. Jeg vil fortsat opdatere programmet, men utilfredshed kan medføre, at det fremover kun bliver til eget brug.

Den tofarvede udgave er langtfra fuldt udforsket, og ny viden vil fortsat give anledning til ændringer og tilføjelser. Derfor bruger jeg ikke små sedler og notater, som der skal rettes på. Jeg klarer mig fint alene med udprintede skemaer, svarende til dem, som kan udskrives med programmet.

mvh Lasse Nielsen

Kurt Sørensen
Indlæg: 219
Tilmeldt: søn okt 30, 2016 8:49 pm
Geografisk sted: Silkeborg

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af Kurt Sørensen » man jun 05, 2017 9:29 pm

Hej Lasse

Hvis du mener, at min kommentar: "Jeg havde nu foretrukket urimeligt mange huller i numrene ..." er udtryk for en så voldsom en utilfredshed, at det kan "medføre, at det fremover kun bliver til eget brug.", vil jeg straks trække min "utilfredshed" tilbage og i fremtiden undlade at fremkomme med "positiv kritik".


De bedste hilsner

Kurt Sørensen
Storforbruger af Tofdata.

mack strathdee

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af mack strathdee » lør sep 02, 2017 3:15 am

the program is excellent . however, I hope the author will revise the 6 vol reference in time. one ends up with too many vols open during knowledge search ...

offer next : a pdf searchable document

Brian Johansen
Indlæg: 115
Tilmeldt: søn maj 08, 2016 10:23 pm

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af Brian Johansen » lør sep 02, 2017 3:00 pm

Mack, i doubt the books will ever see more work.

Tofdata holds all information of the plate errors and ovalflaws in the books + all the new discoveries and changes made from the time they were printed.

and thus only vol. 1 is really needed from time to time.

once you put some effort into understanding the program, and become a competent user you'll see this.

mack strathdee

Re: TOFdata i version 7.05

Indlæg af mack strathdee » lør sep 02, 2017 5:56 pm

I have captured all F11 for 4o plates ... still seeing true plate is confirmation

the AFA specialised should be pdf also as norge NK catalog now ...

Besvar

Tilbage til "IT"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst