Mindeord om Hans Ehlern Jessen

Besvar
MichaelLercheNielsen
Indlæg: 36
Tilmeldt: søn okt 30, 2016 3:59 pm

Mindeord om Hans Ehlern Jessen

Indlæg af MichaelLercheNielsen » tors apr 24, 2008 2:00 am

Hans Ehlern Jessen – eller blot JES –, en legende inden for KPK og en pioner inden for de tofarvede, afgik ved døden i 15/4 2008. Der var næppe det område inden for filatelien, JES ikke var haft med at gøre, men han vil i tofarvet sammenhæng specielt blive husket for sine artikler om perlefejlsserien og de andre værdier. Desuden var han hovedmanden bag den øgede interesse for posthistorien i den i den tofarvede periode: Overgangen skilling/øre, præ-UPU-takster med meget mere.

JES var en uvurderlig støtte, da den tofarvede studiegruppe skulle genoplives i slutningen af 1990’erne, og han deltog på de fleste af de første seminarer med indlæg, godt humør og ikke mindst formidlingsmateriale: Ikke ”à la Jessen”, som det hedder i dag, men simpelthen ”Jessen”! Ved JES 90’årsdag frabad han sig gaver, men opfordrede folk til at donere et beløb til studiegruppen i den første udstillingspokal, han vandt i Helsingfors. JES’ pokal er nu den tofarvede vandrepokal, som uddeles til hvert seminar under festlige og uhøjtidelige rammer, helt i hans ånd.

Mange husker JES med den ulastelige butterfly fra møder i KPK. Men hans betydning der rakte meget længere. Klublivet, NFT og Postmuseet vil jeg her forbigå, og i stedet blot nævne, at JES ene mand gik i brechen for købet af Børge Schäffers tofarvede samling i 1990. Schäffers død kom uventet, og KPKs daværende bestyrelse og generalforsamlinger var mildest talt skeptiske overfor, om der kunne komme noget god ud af den investering. Uden JES som fortaler og hans indflydelse i bestyrelsen var der næppe kommet noget i stand. Set i bakspejlet gav købet af samlingen et boost til arbejdet i den tofarvede studiekreds. Købet muliggjorde også Lasses bogværk, hvor fin- og grovtakket hovedgruppe 5 4- og 8øre jo fylder en del; tænk blot på ”Reconstruction BS” under mange af diagrammerne. JES var trist over KPKs beslutning om at afhænde samlingen igen, men han levede da længe nok til at kunne godte sig over, at samlingen kunne sælges med stort overskud og på den måde stille den megen skepsis i relief. JES havde her som mange andre gange set længst.

Æret være hans minde!

Michael Lerche Nielsen

Besvar

Tilbage til "Andet"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst