TOFDATA version 8.04

Besvar
Lasse Nielsen
Indlæg: 66
Tilmeldt: fre jan 13, 2017 3:49 pm

TOFDATA version 8.04

Indlæg af Lasse Nielsen » man jan 04, 2021 3:59 pm

Den nye version 8.04 er opdateret med diverse data, som er fremkommet det seneste halvår.

I denne version er tilføjet rammeklicheer, som er anvendt til prøvetryk (RF.0.1 – RF.0.40). En del af disse er vandreklicheer, der også er anvendt til endelige frimærker. (Kun prøvetryk med ”rigtige” rammeklicheer er medtaget. Koefoeds typer VI-VII er således ikke med).

Klicheerne har tidligere været beskrevet i ”Bind I” side 218-238. For at se disse klicheer i Tofdata: Tryk på F6, og derefter på R, hvorefter man skriver 0.1, og der kan derefter bladres med de vandrette pile. Klicheernes forekomst er beskrevet inde i rammetegningerne. Der er her anvendt nogle forkortelse, som er beskrevet i afsnittet om prøvetryk i Information om Tofdata (i programmet tryk F1-knappen). Medregnes alle farve-kombinationer for de enkelte RF, kan der samles over 250 forskellige af disse prøvetryk, men mange er dog sjældne.

Endvidere er forekomsten af ”motorveje” på 12 øre opdateret.

Installation: Som med de foregående versioner, skal de to filer TOF804.EXE og TOF804.DAT overføres til skrivebordet, hvorefter programmet startes ved dobbeltklik på TOF804.EXE. Eventuelt kan man derefter fjerne gamle Tofdata filer. (Dette er ikke en nødvendighed). Hvis man ikke allerede er fortrolig med programmet, anbefales det, at man efter start af programmet, som det første, trykker på F1 og læser informationen.

Funktionstasterne F1-F12 bruges meget i programmet. På mange nyere bærbare computere skal man trykke samtidigt på både en ”Fn”-tast og på funktionstasten, hvilket kan være ret irriterende. Dette kan ændres ved, at man i computerens BIOS ændrer ”Hotkey mode” (eller noget lignende) fra Enablet til Disablet. (Hvordan man får adgang til BIOS afhænger af computermodellen, søg hjælp hertil).

God fornøjelse med programmet.

Besvar

Tilbage til "IT"