TOFDATA version 8.03

Besvar
Lasse Nielsen
Indlæg: 69
Tilmeldt: fre jan 13, 2017 3:49 pm

TOFDATA version 8.03

Indlæg af Lasse Nielsen » ons jul 01, 2020 9:28 pm

TOFDATA version 8.03

Den nye version 8.03 er opdateret med diverse data, som er fremkommet det seneste halvår.

I denne version er der indført et nyt begreb ”øvre motorveje”. Disse dukker op midt i 4ø34 i mærkerne i øverste række, og de fortsætter i resten af ovalserie 11 frem til 4ø38. Læs i øvrigt afsnittet om motorveje i informationen (F1 tasten). De er især tydelige at se i 4ø35, som er tilgængelig i helark.

Installation: Som med de foregående versioner, skal de to filer TOF803.EXE og TOF803.DAT overføres til skrivebordet, hvorefter programmet startes ved dobbeltklik på TOF803.EXE. Eventuelt kan man derefter fjerne gamle Tofdata filer. (Dette er ikke en nødvendighed). Hvis man ikke allerede er fortrolig med programmet, anbefales det, at man efter start af programmet, som det første, trykker på F1 og læser informationen.

Funktionstasterne F1-F12 bruges meget i programmet. På mange nyere bærbare computere skal man trykke samtidigt på både en ”Fn”-tast og på funktionstasten, hvilket kan være ret irriterende. Dette kan ændres ved, at man i computerens BIOS ændrer ”Hotkey mode” (eller noget lignende) fra Enablet til Disablet. (Hvordan man får adgang til BIOS afhænger af computermodellen, søg hjælp hertil).

God fornøjelse med programmet.

Lasse Nielsen
Indlæg: 69
Tilmeldt: fre jan 13, 2017 3:49 pm

Re: TOFDATA version 8.03

Indlæg af Lasse Nielsen » lør jul 25, 2020 1:58 am

Installation af Tofdata 8.03
Det har vist sig, at det for nogle er sværere at hente programmet, end det er for andre. Muligvis er det afhængigt af, hvilken Windows version og/eller hvilken browser man benytter.
Nedenstående bør virke med Internet Explorer (dansk version):
Højreklik på TOF803.EXE, og vestreklik på ”Gem destination som”
Nyt skærmbillede fremkommer, hvor man i venstre side venstreklikker på ”Biblioteker/Dokumenter” og derefter venstreklikker nederst på ”Gem” .
Hvis der nu advares forneden om, at filen kan gøre skade, så venstreklik på ”Handlinger”, ”Flere Indstillinger”, ”Kør alligevel”, og forlad derefter programmet, (tryk på øvre højre kryds, eller tryk ESC).
Gentag dette for TOF803.DAT (det tager lidt længere tid). NB! Hvis ”Filnavn:” på det nye skærmbillede er ændret fra TOF803.DAT til TOF803.htm, skal man, forinden man trykker på ”Gem”, rette navnet tilbage til TOF803.DAT
Når hentningen er fuldført, så venstreklik forneden på ”Vis hentede filer”
Check hvor de to filer befinder sig henne.
Gå til denne mappe (måske Dokumenter, eller måske Local disk (C :), og check at de to filer er til stede, og at TOF803.DAT ikke har skiftet navn til TOF803.htm (i så fald kan navnet ændres tilbage ved højreklik på filen og venstreklik på ”Omdøb”).
Derefter kan man flytte de to filer til skrivebordet.
Lasse Nielsen

Besvar

Tilbage til "IT"